Tuesday, 31 July 2012

Cerita 'Panic' di pagi hari...

Salam Ramadhan....

Topik pagi di Hotfm pagi ni adalah tentang cerita panic...dan x sangka bila ak sampai di ofis aku yg menghadapi cerita panic...

One of my collegue, a chinese lady which start her working hour at 9, juz arrived the office about 9 am sharp...we, muslims should start our working hour at 8.30 tapi ak sampai kul 8.40 haha...

Dia masuk je dgn muka serius tanya semua org, "who's drive the Suzuki?"

Ak terkejut sbb setahu ak, ak sorg je pkai Suzuki yg park kat dlm pagar ofis. Yang park kat luar tu ada 1 ak perasan semalam tp blue color and not sure our staff or staff company lain kat area sini...

I asked back,"why?"

"just answer me, is it you drive the Suzuki?"

"Yes, Suzuki Swift why?"

"u will 'kena' one...." sambil geleng2 kepala...then tanya lagi, "have u go out yesterday during the lunch hour?"

kebetulan ak mmg keluar dgn 2 org collegue lagi ke Space U8 utk ke Avon beli barang...jarak yg hanya 500 meter dari ofis, break ada half an hour so sempat sgt la nk rush sekejap kan... I replied, "Yes, I ada keluar..."

pastu muka dia lagi serius tgk ak, dia kata "u driving so fast! yesterday u about to hit a group of lady, they are accrossing the road that time!"

Terkejut yg amat time tu coz I'm sure dia salah org...since ak keje area sini ada dlm 3,4 kereta Suzuki Swift yg ak perasan...the I said to her,"May b others la...not me! This area I realized 3 or 4 people use the Swift...this morning I juz saw 1, blue color..."

"No, that one is the same color like urs!" sambil kepala tergeleng2 konon nk ckp, 'terrible you!'

"I don't think its me...u may ask Wati or Hidayah, they're with me yesterday..."

Then Wati said,"I dont think it's her la Tina...She drive so carefully n politely"

pastu baru nmpk dia cool down skit dia kata, "it's ok, if it is not u, u no need to b afraid of it...the guards will recognised which car is it...they got to have records about every cars passing by here every day...."

A second after that she added, "I'm sure the driver is a guy"

Damn! Tadi bagai nak rak kau tuduh ak....

sabar je la...dugaan di pagi hari yg buat ak panic sekejap....menggigil tgn ak sbb geram bukan salah ak bila dituduh tadi....

4 comments:

  1. ayork...ini amoi bikin org takut la...
    klu dah tau guy nape ditanya ke mu plop...
    ni dah bukan panic, ni lawak antarbangsa tahap nak kena lempang sedas dua...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa...ikutkan ati mau jugak ku sekeh kepalanya sedas, Ma...tapi dlm hati ku berkata: "sesungguhnya, aku berpuasa..."
      :)

      Delete
  2. ade lak macam tu..
    buat suspen kat orang je..
    cakap la siang2 guy..

    ReplyDelete
    Replies
    1. At first mmg dia btl2 ingat itu ak...mmg btl2 dia kata ak salah sbb pandu laju...tp bila ada kwn2 yg sama2 kuar ngan ak smlm defend ak, baru la dia buat assumption yg memandu tu mgkin 'guy'...malu sendiri la kot..huhuu

      Delete

Any Comment??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...