Wednesday, 12 September 2012

Mrs. Moon, where are you?

Salam readers...

Arini seharian duk pikir hal 'itu'...Mrs Moon, where are u? huhuu...

Walau pon hati ingin tau, tapi ak still lum wat check up lagi...knp? cek awal2 bukan leh nmpk pon...membazir beli alat test je kan...

Teringat time nk tggu dptkan Zameer dulu, setiap bulan membazir 2,3 test kit bila Mrs moon lambat menjenguk...At last bila Zameer dh ada kat dalam, Mrs Moon time tu terlewat smggu...Ak dh beria test tp -ve...a weeks after kebetulan kepala ak pening2, dan sedikit fever, pegi ke Poliklinik, doc yg dh suspect buat urine test atas ak pon still -ve...a week later, then baru +ve bila ak test sbb Mrs Moon dh terlewat 3 mggu...

Hurmm...arini kat ofis, sbb dlm kepala sibuk duk mencongak if 'ada' la skrg, EDD bila? Risau kalau family trip ke Sabah April depan terpaksa cancel plak...

Then ak google 'Due Date Calculator', jumpa web site ni : http://www.perinatology.com/calculators/Due-Date.htm  Hasil calculation?

Focus at the highligted box...
EDD : May 9, 2013!

If refer to Zameer's case, my EDD to deliver Zameer is March2, 2011...but at 38th week 1 day; he's met us already...awal 2 mggu dr EDD...

The most concern thing for me to avoid preggy in this mean time is my womb condition...I am not sure if my womb is healed and ready for the next job...huhuu...as I has been c-ser to deliver Zameer, Doc Ummul; my gynea at UMRA had advise me to take planning pills for about 2 years...but I was stop taking pills about 4 months ago....

Reason why stop taking pills? it a bit costly for me in the mean time to stabilize our financial, and I am not disciplined person in taking pills...huhuu...aritu duk kemas2, terjumpa hampir separuh papan lagi pil yg belum hbs makan dulu...kan membazir tu! pastu konon nak natural planning.....konon la...huhu!

Well, I juz pray the best for us...ak percaya Allah xkan bebankan hamba-Nya dgn sesuatu di luar upaya hamba-Nya...Kalau 'ada', dan itu rezeki kami, ak akan terima dengan hati terbuka (trying to...huhu)...

7 comments:

  1. hheeh..akak kalau boleh tak nak "moon" tu datang tapi tak ada rezeki tetap dtg gak.akk tak pernah makan pill pun. agaknya sbb terlalu mengharap kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak xpe anak dh agak besar...Zameer baru 18bulan kak...huhu

      Delete
    2. tak de besar, beza sebulan je dgn zameer..sbb akk normal..

      Delete
    3. Owh...so, gud luck kak! hehe...

      Delete
    4. Kak, esok nk jmpt dtg umah ni...emel kat Na akak punya fon no., no. dulu dh hlg la...huhuu...ni emel Na : azlinazainal85@gmail.com

      Delete
  2. Na..
    InsyaAllah Allah bagi yang terbaik untuk kita k...

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah... Thanks dear BFF....jgn lupa dtg esok tau...

      Delete

Any Comment??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...