Friday, 27 July 2012

Iftar with Officemates...

Salam Ramadhan...

Petang ni company buat majlis berbuka utk semua muslim staff kat bangunan HQ...xjauh pon dari ofis, dlm 300meter je dari ofis kitorg...

So, untuk first day Ramadhan tahun ni nk round bazar jap ptg nnt temankan papa beli juadah berbuka...since majlis Iftar tu start kul 7, sempat sgt la nk temankan papa beli juadah jap kat bazar Bukit Jelutong tu, berapa KM je dari ofis ni...

Kesian plak kat papa berbuka sorg di temani Zameer ptg ni...hopefully Zameer behave la nnt...actually Zameer tengah xsihat tu...semalam pon kitorg xcukup tido jaga dia...demam skit je, but got heavy flu...semalam ngan hidung tersumbat mana lena dia tido...asyik merengek je la...mujur jugak CikNgah offday semalam ngan arini, so xperlu hntr ke taska...klau x, bawak virus je kat budak2 lain...huhuu

Semalam, mmg kesian la kat Zameer xblh tdo sbb hidung tersumbat...mujur ada saline drop yang UMRA bekalkan time Zameer demam dulu...drip ubat tu dalam hidung, so ubat tu will loosing the nasal congestion..hingus dia plak kitorg gunakan nose pump for baby tu tuk sedut hingus tu keluar...memang akan ronta2 bagi la, tp kena jugak kepit kuat2 nk sedut gak..klau x, kesian la dia hingus byk dlm rongga hidung...
Nose pump...very helpful but Zameer wont like to use it...he will throw it away ...huhuu

Ni plak ubat utk buka rongga hidung yg tersumbat, ni jenis spray ada jugak yg titik...

Ok, that's all to share this time...selamat berbuka utk yg berpuasa!

P/S: 2 items above is a MUST have at your home..its very handy when your baby got flu...1 more thing is vicks for baby...but I dont use the brand Vicks...that's one more brand which smells so good for babies..

1 comment:

  1. gunakan brand 21st century... warna pink, sgt wangi and subtle for babies... babies tak rasa panas sgt bila disapu dgn nih.. :)

    ReplyDelete

Any Comment??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...