Thursday, 12 July 2012

Perut Kembung dan Cacing...

Salam semua...

Ramai org tegur perut zameer agak kembung...bukan sehari dua ni...dh berbulan dh...dulu time pegi ambik injection for 12 months, ada tanya pada Paed, katanya as long as ur baby is feeding ok and poo-poo also ok, nothing to be worried...Perut kembung tu might b'coz saiz perut (usus) kecil utk menampung makanan yg masuk...So, Mama pon xde la risau even ramai yg tegur...

Dalam 2 ke 3 bulan lps, Mama ada bagi ubat cacing utk Zameer...ikutkan umurnya time tu, hanya 1/2 dos yang boleh bagi...then if I'm not mistaken, the other half dos may be kept in freezer about 6 months after open the seal..masa bagi tu suspect dia kena cacing since poo-poo dia agak pelik..tp lps bagi tu xde plak dia poo-poo kuar cacing...

Then this morning, pas mandikan Zameer tadi, siap2 then hntr dia ke nursery Cik D sebelum ke ofis.  Dalam kul 11.25 dapat col dr Cik D...Cik D bgth Zameer poo-poo kuar cacing, byk sgt! hidup2 lg sampai Cik D pon geli geleman tgk...huhuu mujur xkena time Mama bersihkan...hehe


Yang peliknya nape cacing tu baru skrg kuar after few months bg Zameer ubat cacing? or time bagi dulu tu sebenarnya perut dia blm ada jangkitan cacing lg? Then of cos la pasni kena bg ubat cacing since mmg dh terbukti ada cacing dlm perut dia kan...

Any mommies out there yg blh bg pendapat tak psl hal ni? perlu refer Paed ke or juz bagi ubat cacing lg...???

Please, need advice....

No comments:

Post a Comment

Any Comment??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...