Monday, 23 July 2012

Juadah Ramadhan...

Salam Ramadhan buat semua Muslimin Muslimat yg membaca blog Naluri Murni ni.... :)

Baru pukul 3.30 tapi dh pening pikir juadah berbuka ni...Papa xpe la, blk mkn je ape bini dia ni masak...tapi yg tukang masak ni ha, xtau lagi ape nk dimasakkan...huhuu

Macam last year, sebab tmpt keje jauh so mmg la xkan sempat tuk blk masak sendiri di rumah...but this year, di samping nk berjimat, Mama berazam nk masak sendiri semua juadah puasa utk keluarga tercinta...doakan moga berjaya ye...

Tapi Mama ada masalah ni....xtau nk masak ape arini! huhuu...lauk dlm peti ais semua ada, daging, ayam, udang, sayur...tp nk masak ape la agak nya ptg ni...hurm...

Kalau contact Papa tanya pasal ni jwpn common yg diberi: "awak masak ape aja saya makan, Sayang..." huhuu....

6 comments:

  1. samer laaaa Naaa... saya nak masak bende yg ringkas2 jer sbb w/pon bulan pose, sy masih rancak ader appointment waktu mlm...

    kalu kuih muih, buat cokodok! kalu lauk pauk buat masak paprik + telur dadar.... tak pon wat laa bubur lambok daging... sedaaaap nyer...... dh kecur air liur nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuu...tu la, dlm kepala ni nk masak tom yam campak2 je...haha...duk survey2 resepi kat internet ni 1 hapa pon xrasa terliur...

      mcm semalam special skit masak sbb weekend kan...buat daging goreng tumis merah n telur bungkus...hehe...sempat la sgt nk berbungkus2 telur tu time xkeje...huhu

      Delete
    2. Semalam tuk kuih, buat cucur udang...arini mungkin xde kuih la kot... :(

      Delete
  2. Naaaaa, nak tak bila2 kita buka puasa kat umah Cik D? mcm best plak kalu kita wat potluck kat umah die... takmo paksa sume org, sape2 yg rasa nak join jer laaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gud Idea! Tapi klau nk wat, better time weekend la...klau weekday, sory...mmg xsempat...

      Delete
    2. yeap2..insyaAllah kita ader laa kot weekend yg sesuai... terpulang pada parents yg hadir... kot2 laaa ader nak tunjuk talent boleh wat Roti John kaaa...

      menu tak yah berat pon.... spaghetti cik d, cucuk udang pastu tambah tolak sikit2.... dora suka laaa mkn2 family cik d... budak2 tuh pon happy..

      Delete

Any Comment??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...