Thursday, 5 April 2012

Zameer n Pillow Pet

Salam semua...

Pillow pet ni blh jadi bantal or soft toy
Pernah dengar pasal pillow pets x? Zameer ada 1....

Zameer panggil Pillow pet dia; "BEE"....Mama belikan time Zameer umo 2 bulan.  Time jalan2 ngan papa kat Sunway Pyramid, ada kiosk yg jual pillow pet ni...comel2 sume...tp mama berkenan kat sang lebah ni sbb warna dia kuning, sesuai ngan Zameer...hehe

Masa beli tu, Zameer tinggal kat kampung lagi ngan nenek...skrg, walau pon byk soft toys lain kat umah, Bee ni jugak plg favorite dia...

Last weekend, mama tgk BEE Zameer ni dh comot kena coklat, n a bit smelly, mama decide nak basuh la...Pillow pet ni machine washable, so senang...ltk je dlm washing machine...

Time mama nak ambik basuh tu, Zameer tgh peluk BEE dia sambil golek2 tengok TV...Mama ambik dr tangan dia bgth,"Sayang, mama ambik basuh dulu ye...Zameer ambik Bebear ni dulu..." sambil mama hulur Bear yg tokma kasi hadiah birthday dulu... (yg Zameer peluk kat banner blog ni)

terpinga2 dia bila mama ambik basuh...pas tu bangun cari2 BEE dia sambil panggil, "Bee, bee....bee, bee..."

Mama xperasan dia wat ape time tu, sbb xphm ape dia sebut...dengar mcm dia sebut nama pillow pet dia,"BEE"...tapi xkan kot....then tengok dia terintai2 bawah sofa, keliling ruang tamu...then papa dia perasan ape yg dia buat sebenarnya...

"Sayang, Zameer cari BEE dia la..." papa bgth mama...

"La...yeke? ala siannye....mama basuh dulu ye syg, nnt baru leh main ngan BEE wangi2..." mama pujuk Zameer..

Zameer juz kata ngan sayu..."Bee...bee"...

Ala, baru mama sedar, Zameer begitu attached ngan BEE dia tu rupanya...huhuuu...

3 comments:

  1. Replies
    1. Hehe...lagi sweet bila dgr sndiri Zameer sebut dgn cutenya perkataan "BEE" tu...hehe

      Delete

Any Comment??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...