Monday, 12 March 2012

Mimpi dalam mimpi??!

Salam semua...

last week ku bermimpi...mimpi yg seakan2 bersambung (macam drama series tu) dari mimpi malam semalam, malam ini dan mlm esok....agak pelik...buatkan ak terfikir2 akan mimpi tu....

mimpi ape? hurm....mimpi ku mengandung lagi....huhuu

mimpi 1st nite; dlm mimpi tu ak rs mcm ak pregnant...tp blm disahkan lagi...

mimpi 2nd nite; ku benar2 disahkan pregnant...yes, pregnant...but in the dream, it make me feels like : 'is it ok for me to get preggy now?'...(yes, in real live too actually)...that time ku renung2 Zameer yg masih kecil, bersediakah dia punya adik di usia dia skrg, & dah sediakah tubuhku utk pregnant lagi dlm wktu terdekat ini...??

mimpi 3rd nite; dlm mimpi ni, ak sdg menjalani saat2 utk kelahiran baby baru...yes, sedang bertarung utk bersalin secara normal (kelahiran pertama c-ser)...cemas cos this is the first time for me to normally deliver a baby...but the dreams juz cut to that moment; saat doc sedang check is it ak dh sedia tuk bersalin...

mimpi2 tersebut berlaku last week...bukanlah straight 3mlm berturut2, tp dlm semggu tu complete la series mimpi ak tu...hurm...sampaikan mimpi2 tu buat ak termenung panjang....nk kata skrg ak mgkin preggy, rasanya xmgkin! baru je pas period & sdg disiplin sambung ambik yasmin pills....

komen my husband ~ ~

mimpi 1st - wah...awk teringin nk preggy lg ke? *jwpn ku : cuma jelingan...huhuu

mimpi 2nd - InsyaAllah syg, klau itu dh terbaik tuk kita, Allah Maha Tahu... *jwpn ku: cuma termenung...

mimpi 3rd - wah, petanda baik tu...kan awk mmg nk bersalin normal tuk yg seterusnya nanti! so, bila nak pregnant lagi ni? hihihiii.... *jwpn ku: jgn nk gatal lagi ea (beserta cubitan)....hehee

bukan nk menolak rezeki, cuma skrg ak tau bdn ku blm sedia tuk pregnant lagi dlm wktu terdekat ni...yes, mmg nk anak lagi....tp teringat komen doc sebaik saja perutku dibedah dgn laser (semasa lahirkan Zameer), "nipisnya kulit perut u ni, lsg xde lapisan lemak! sekali laser sj dh terbuka ke rahim" ak yg dengar komen doc time tu terfikir, 'ooo...ni la sbbnya bila dh msk 8 bln, kulit perut ak terasa perit sgt, seolah2 sdh hbs stretch dah'...even skrg, usia zameer dh setahun +, bhgn rahim pon still terasa pedih kdg2...mgkin akan terasa lebih perit jika perutku sudah 'berisi' lagi...

lg pon memandangkan Zameer, ak terasa blm cukup berikan yg terbaik lagi utk dia dari segi kasih sayang dan perhatian...I want each of my child get the best from us...jadi skrg adalah bukan masa terbaik utk punya baby lagi, itu fikirku...

Namun, sebaik2 kita merancang, perancangan Allah Maha Terbaik...Dia tau ape yg terbaik utk hambanya...jadi, sekiranya mimpi2 ku itu menjadi kenyataan, ak hanya mampu redha & bersyukur....

1 comment:

  1. na...
    klu tetiba mu ada mimpi lagi next time susu kan baby...
    better gi jumpa ustaz...
    sb orang kata tu petanda saka...
    papehal update ke...

    ReplyDelete

Any Comment??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...