Thursday, 1 March 2012

Yeay...New Avent bottle for Zameer..

Hye semua....Salam...

Last 2 days mama duk bz searching for the cheapest price of Avent Bottle for Zameer...Survey2 dalam mudah.my, ramai gak rupanya yg jual Avent bottle ni...then, berkenan la kat sejenis bottle yg non-ring type. Sebabnya tuk type Avent yg Zameer dh ada tu kena guna ring utk prevent leaking semasa baby menyusu...
Ring ni letaknya di antara penutup botol dan botol

See how its function?
Agak leceh sebenarnya guna yg ada ring cm ni, klau lambat basuh plak akan lekat daki susu kat getah ring tu, so nmpk xbersih la...survey punya survey, berkenan la ngan botol yg non-ring type dgn hrga yang agak murah dr kat kedai2 baby...RM 65 tuk 2 botol...+postage RM 6, tp mintak discount skit dpt la RM70...ok, la kan? even kat kedai brg baby MyLife bukit jelutong tu harga yg type ring pon smp RM98.90(lebih kurang la, lupa exact price) tuk 2 botol...

So, pagi semalam wat online pymt, tghri smlm penjual pos...taraa....pg ni dh smpai pon kat ofis...

Mama bukan main excited lagi td receptionist ofis bgth ada brg smp..huhuu....



 
Yang ni warna botol dia tinted yellow 
yg ni mmg xde ring

See featured product dia, yg ni type xde ring. So lps ni senang la skit. Dulu time Baby Sitter Zameer ada assistant skjp, dia xtau fungsi ring bottle tu so bila buat susu mmg leaking la...

Now, xde nk kisah pasal ring dh la...harapnya bwk blk nnt Zameer xla pelik tgk botol baru ni...Jgn dia wat hal xnk minum dh la sbb tgk lain dr botol dia skrg...huuuhu


 Pasni nk Zameer belajar minum susu cm guna cawan plak....

So utk tujuan tu, kena start ngan introduce handled cup...

Avent pon ada produced bottl ring cm gmbr sblh ni, so attached je ngan botol...                                        

      
                                          Klau guna bottle handler, cm ni rupanya..

nnt slowly bila dh biasa ngan handler tu blh tukar puting ke jenis ni plak...Then lama2 nnt dh pandai minum guna gelas or cawan :)                                              


Ok, That's all for now....daa.....

2 comments:

  1. kayrul pakai yang ada ring tue..skrg takde masalah lagi guna tue coz lepas bagi susu terus basuh jer...yang tinted yellow tue keluaran baru punya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agaknya la kot yg tinted yellow ni yg baru...time beli yg type ring last year time Philips Warehouse sale, ada 1 type ni je...berangan nk beli yg special edition (blue/pink color) tp yg tu sama gak rsnya ada ring gak...

      Delete

Any Comment??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...