Monday, 19 March 2012

Zameer dh ligat berjalan....

Salam semua....

Entry ni atas paksaan my hubby...(Oppss, jgn tak tahu my hubby stalker plg aktif tuk my blog..hehee)

Adeh, actually Zameer ni dr usia 11 bln dh nmpk ada talent nak berjalan, tp sebab merangkak lagi laju dari bertatih2, so dia prefer tuk merangkak la...sama jugak masa mula2 belajar merangkak dulu, bila menyusur lagi laju, he prefer not to crawl...

cerita semalam time mama sibuk didapur sediakan spagetti & salad for dinner, terdengar riuh2 2 beranak kat ruang tamu bergelak sakan...jeles mmg jeles, maunya tggal masakan atas dapur...huhuu...tp klau tinggal nnt hangit plak kang...

Papa plak cm tau2 je mama kepingin nk tau ape yg diorg dok gelak, dibawanya zameer ke dapur tuk tunjuk yg zameer sgt willing to walk...

"sayang, sayang...tgk ni, tgk ni....Zameer dh pandai jalan la..."

"eh, bukan zameer mmg dh blh jalan ke?" mama jawab..

"iye, tapi ni dia mmg willing to...sblm ni kan cm xstabil je...tgk ni, bila jatuh pon dia bgn jln blk..."

huhuu...btl la....sblm ni, Zameer akan tatih laju2 tuk terpa kita sblm jatuh sbb dia blm pandai balancing...semalam, dia tatih agak laju ke arah mama, then btl2 setapak lagi tuk smp ke mama dia blh brek dan tersengih! isk....sgt suka wat gelagat nakal cam papa dia!! terus dan2 tu jugak kena gomol ngan mama...hahaa...padan muka Zameer....

Dan ada satu lagi skill baru Zameer...korek hidung! haha...sgt kelakar...dh la nk masukkan jari dlm hidung sndiri tu skit punya susah, dh blh masuk blh tersengih tgk kita...hahaa...ikut sape la tu? (Papa la tu! hehe)

tgn tu suka btl sumbat dlm mulut...

on the way to umah Tok Ma last sunday...

4 comments:

  1. ayork...korek idung plak zameer ni...
    pas jgn masuk mulut yer...kihkihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. xsempat nk tahan mmg dh masuk mulut pon Ma...isk, sabar je la...kecik2 dh xsenyonyoh..keh2...

      Delete
  2. hai si encem zameer.. bestnya dah pandai jalan. ni 1st time smpai kat blog ni. slmat berkenalan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai, selamat berkenalan...Thanks for drop by my blog.... :)

      Delete

Any Comment??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...