Tuesday, 16 October 2012

Mom's Days Out...

Salam semua...

Last week, kan kitorg dh kena tggal ngan Papa...kebetulan Ayah Balqis pon outstation ke India...So, plan ngan Cik D n ibu Balqis tuk dinner kat luar...

Last monday (8 Sept), pas solat maghrib kat taska, kitorg gerak ke D'Arab Cafe...so, ni 2nd time la makan kat sini, dulu for the 1st time Ummi gak yg kenalkan kat cni...huhuu...

Kitorg ambik combo set lamb + roasted chicken, this time was my treat :)

Ainul dan Balqis

haha...suka wat action comey depan kamera

persekitaran restoran yg tertutup cmni mudahkan kitorg sbb blh lepaskan diorg bebas main 
Then selang sehari (wednesday), kitorg outing lagi ke KFC Subang Impian....kali ni kitorg xsempat nk snap byk gmbr since semua dh kelaparan...actually, from taska Balqis and her mom straight to KFC, while me and Zameer to nearest Petronas to cash out money first...Cik D plak ke tmpt lain dulu hntr brg jap...sekali, Cik D blh terlupa ada jnji ngan kitorg kat KFC...huhuu...mujur lah xlama pastu baru Cik D teringat ada 'date' ngan kitorg...

Hari yg hujan sedikit merimaskan kitorg yg beranak kecik ni...time nk turun dr kereta, kena berpayung bagai...mujur lah Zameer xde la berat sgt utk berdukung dgn berkepit ngan payung lagi...huhuu...bila dh ambik port, Balqis n Zameer 2-2 excited nk dilepaskan...nk lari2 dalam tu...huish, Mama ngan Ibu Balqis terpaksa take turn tuk gilir2 ikut diorg pusing dlm tu, sementara sorg lagi tgkkan handbag yg ltk kat meja yg kitorg pilih tu...

Bila Cik D sampai dlm setengah jam tu, Cik D pelik kitorg lum makan lg...huhuu....so, tugas Cik D la tuk tlg beratur beli mknn...org yg beratur plak blh thn ramai gak...rasanya if Cik D xdtg, maunya kitorg beli tapau mkn kat umah je...hahahaa.....
Suka staring kat org cmni tau skrg...

temankan CikD beratur...this time, treat by Ibu Balqis

Bila dh kenyang, kitorg pon blk...ingatkan Zameer trs terlena on the way blk tu sbb dh letih berkejar2 ngan Balqis dlm KFC...rupanya x, siap nyanyi2 lagi temankan Mama drive...hehe...smp rumah baru dia flet, trs tnjuk buaian nk tido...

Then, on thursday ibu Balqis cannot join us...so, tggal kami bertiga je la kuar mkn kat area bukit Subang...western food this time...huhuu....

Ececeh....tgk menu cm pandai je nk order...huhu
So, ni lah aktiviti2 wife2 yg kena tggal hubby yg outstation...hehee....

P/S : lmbt wat entry pasal ni sbb gmbr baru dpt dr Cik D...hehe...

2 comments:

  1. lepas ni leh la bawak ak gi makan kat D'arab cafe tu...
    macam menarik je kedai dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orait, no problem! klau rasa nk makan juz col ak ok?

      Nasi arab kat sini sedap...xmuak pon even makan banyak...hehe

      Delete

Any Comment??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...