Wednesday, 24 October 2012

Selamat bercuti Aidiladha

Salam semua...

Selamat menyambut Hari Raya Aidil Adha...

Wah, ramai yg dh start cuti ea...jalan ke ofis dh lengang je pagi ni....

Yes, I'm still working...but only half day for today...ptg ni nak bertolak blk terengganu...my mom and sis kat kg dh SMS tanya dh sampai mana...huhuu...pdhal kitorg blm pon bertolak lagi...

Yang sedihnya cuti half day arini unpaid leave sbb cuti yang available until this end of month only 2 days, but last 2 weeks dh ambik EL time Zameer demam tu...so, tggal sehari je la lagi...since isnin dpn nk smbg cuti lagi, arini terpaksa unpaid leave la...

Nak bertolak after work, nnt smp teramat la lewat...bila beranak kecik ni susah skit la nk berjalan jauh malam2 kan...ni pon paling awal blh smp dalam kul 8 gak ni klau bertolak dalam kul 3 nanti...

Last year dah sambut raya haji kat Klang, tp sgt la xmeriah raya kat bandar...pas solat raya, blk umah mentua rehat2 je...xde aktiviti since last year family in law pon xde masuk bhgn korban...

Tapi klau kat kg, even kitorg xmasuk bhgn korban pon tapi meriah tu ttp ada...nenek selalu masak best2 tuk pagi raya tu...biasanya nasi dagang or laksa terengganu...yang pastinya mak mesti perapkan sebahagian daging korban yg fresh2 tu tuk bakar/panggang....pergh, terbayang daging panggang pon dh xsabar nk blk nih....huhuuu

hopefully perjalanan kitorg nanti xmerempuh jam yang teruk la...penat kot stuck dlm jam nih...tercabar kesabaran dgn mcm2 kerenah manusia yang desperate nk cpt sdgkan semua org pon nk cepat gak kan...

To all readers out there, wish u all Selamat Hari Raya Aidiladha...tuk yang masuk bhgn korban, moga korban anda diberkati...amin.....

1 comment:

  1. Selamat Hari Raya Aidiladha. syoknye cuti... mesti jln jem time balik tu.

    ReplyDelete

Any Comment??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...