Monday, 15 October 2012

Zameer rindu Papa...

Salam semua...

Aish, baru semalam Papa pegi tapi Zameer dh mula tunjuk dia rindu la...mana xnya, last week the whole weekdays Papa xde outstation ke Taiping...Papa blk jumaat pon dh malam, sabtu tu Mama ngan Papa 2-2 keje, ptg blk rumah x ke mana pon duk rehat kat umah je...

Ahad pon Papa ke ofis, lepas asar baru blk umah...Papa blk tu je kitorg kuar jap ke JJ Bukit Raja cari brg2 Papa tuk outstation...Pagi semalam (isnin), Mama kena hntr Papa ke ofis sbb kul 3 ptg Papa akan ambik teksi dr ofis dia ke LCCT, so dpt lah Zameer ke taska dgn Mama Papa dia pagi tu...biasanya Mama sorg je yg hntr...

Then blk keje semalam, xberlama2 sgt kat taska sbb nk trs blk rumah, rehat2...bdn rasa letih je semalam...singgah kedai runcit area rumah beli telur dan Calci-Yum tuk Zameer...

Blk rumah layan Zameer main...Bila tanya, "Zameer, Papa mana Papa?" dengan mulut muncung, tangan duk tunjuk2 pintu, "Tu, tu..."

Macam dh set dalam minda dia setiap hari keje mesti kitorg dulu yg sampai umah, then Papa akan sampai afterwards...so, dia macam ternanti2 Papa dia blk sebenarnya...Jam dh kul 10 mlm, Zameer ajak main lagi, Mama dh berat kepala rasa nak tido je...biasanya mmg Mama terlena dulu, Papa yg layan Zameer main sampai la Papa tidokan dia...tp smlm bila ajak dia tido, blh plak dia geleng2 kepala, pdhal mata dh nmpk ngantuk dh...then Mama perasan, kerap jugak mata Zameer duk tenung pintu, macam duk wonder, "Bila Papa nk blk ni..." huhu...

10.30 Mama perasan Zameer dh ngantuk sgt dh, badan dh meniarap kat bantal dah...so, Mama tutup lampu living room (ye, living room dh jadi port tido bila Papa outstation..huhu), buka lampu tangga yg warna kuning tu dan lampu dapur je...dan2 Zameer tunjuk buaian, mengalah akhirnya...sekejapan buai berayun, Zameer dh lena...

Pagi ni plak, bila Mama dh siap2 nk g keje, kejutkan dia...mata mcm melilau2 cari Papa...ala, siannya dia...huhu...bila nmpk cm dh hilang mamai dia, ajak ke bilik air tuk cuci muka dan berus gigi...even Mama xsempat nk mandikan pagi2 sblm hntr ke taska, Mama pastikan 3 perkara tuk Zameer; Basuh muka, berus gigi dan tukar pampers...tp pg td sbb pampers dh tukar subuh td, Mama xtukar la...rutin tu berubah bila Zameer bgn awal, Mama trs mandikan sblm ke taska, or mmg time nk keluar umah tu dia still lena, so pampers je salin then angkat masuk kereta, Zameer smbg tdo kat car seat dia...

Sampai kat taska, Ummi kat dapur goreng nugget tuk budak2 for b.fast...time nk kuar, Ummi panggil Mama...rupanya, Ummi sedia bekal tuk Mama pagi ni...terharunya! 

Sandwich...wrapping baik punya! Thanks Cik D!

Special Chicken Sandwich with Chess...nyum2!!
Sampai ofis, dgn excitednya check email....yes, ada emel dr Papa!!! 

Hurm...rindunya kat Papa....bukan Zameer je rindu...!!

P/S : Ptg ni after work ada netball training tuk frenly match ngan client sbtu ni...huhu...lama gile xbersukan, nk cari seluar trek ngan baju tuk bersukan pon pening kepala pg td...huhu...kasut sukan? dh berhabuk atas rak kasut tu ha...huhuu

6 comments:

  1. maknya pun rindu papa tu..:D

    ReplyDelete
  2. Eceecehhh...zameer konun..... :-P

    ReplyDelete
  3. assalam salam ukhuwah dari bunda...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam ukhwah Bunda...thanks for visiting here! :)

      Delete

Any Comment??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...