Tuesday, 30 October 2012

Aidil Adha story (part I) - Balik kg!


Salam semua...

Wah, best tul blk bercuti kali ni, 4 hari kat kg berlalu dgn tersangat lah cepat! huh....

Entry ni mgkin pjg skit sbb nk cite psl cuti raya lps...kat umah mak kat kg bukannya xde internet, ada WiFi lagi...laptop adik2 ngan Papa pon ada tp xde mood nk ngarang citer...moga2 korang x terjeluak baca entry ni ye...hehe

kamis lps, konon nk bertolak plg lmbt kul 3, since ambik half day je kan sbb xnak smp kg lwt mlm sgt...blk keje trs blk umah, pack2 baju Mama & Papa, barang2 Zameer...Baju2 Zameer dah siap pack pagi tu sblm ke ofis...Papa plak blk lwt skit sbb pegi lunch ngan ofismate dulu celebrate birthday 1 of them..dan plak dia blk ofis dulu back up data tuk 'bekal' nk wat balik keje ke kg nnt...(Workaholic? yes, i agreed! huhu)...

Papa sampai umah dh kul 3, ltk brg2 dlm kete, buang sampah kat luar, then baru ke taska Zameer...siap mandikan Zameer kat taska dulu, kebetulan nk kuar taska je, hujan mula turun...time nk bertolak tu dh kul 4 pon...dr taska Zameer kat Kg Melayu Subang tu, kitorg ikut laluan Sg Buloh - Kepong, sbb hujan dh lebat, dr Pinggiran Subang tu trafik dh slow...masuk je area Damansara, dekat2 Batu Caves tu trafik slow lagi...


Sampai Petronas Bentong time tu dh kul 6pm berenti tuk solat asar, manusia plak mak ai...punya lah ramai...Zameer plak dari Batu Caves tu dia dh terlena kat seat belakang straight sampai dah masuk LPT II, 6 jam dia tido! kat Petronas Bentong tu lbh setengah jam gak la kitorg kat situ sbb gilir2 ambik turn g solat sbb Zameer tido dlm kete dan hujan yg lebat...bila dh teruskan perjalanan tu kitorg decide nk trs je kg, solat Jama' Takhir tuk maghrib & Isyak...berenti kat RnR Gambang tuk ke toilet dan grab beli roti ngan air je...Alhamdulillah...jam 11.30 pm kami selamat sampai kg...kuar je dari kereta, dari luar umah dh terbau aroma kuah kacang yg mak masak kat dapur nun...pergh! xsabar nak raya...hehe!

Adik2; KNgah ngan Achik bertolak dari KL kul 8.30pm since KNgah hbs keje kul 8pm...diorg smp umah kul 4am...ak yg saja tido kat luar temankan mak sbb pikirkan diorg sampai pagi tu nk tlg bukakan pintu, sekali diorg smp buka pintu sndiri sbb kat KNgah ada simpan kunci rumah 1...huhu...kul 4 baru angkat Zameer dr buaian bwk masuk tido dlm bilik..Sian Papa yg keletihan, tertido pas mandi & solat...

P/S : Konon nk sumbat semua 1 entry tp bila dh upload gambar main air kat pantai nmpk pjg berjela dan semak plak...huhu...so, ni Part I dulu...cite hari raya next entry ye! huhu...

No comments:

Post a Comment

Any Comment??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...