Tuesday, 30 October 2012

Aidil Adha story (Part II) - mandi pantai

Sambung dari Part I story....

Pagi Raya pertama, Papa, my parents and adik2 ke Surau Taman tuk solat raya...while ak siapkan Zameer dan goreng satay segera yang mak beli..satay blh digoreng okay! haha...ni kitorg belajar dari sepupu mak yg kitorg lawat Raya Aidilfitri yg lps...sbb nak elakkan berasap dlm rumah dan kotor kat atas stove tu, jadi goreng satay adalah alternatif terbaik! hehe...tp goreng dlm non-stick pan dan guna minyak sikit je...KNgah ngan Achik? Jgn di tanya la klau sampai umah pon dh kul 4am, semestinya sambung titon pas solat subuh...huhuu

Pas solat Hari Raya, my parents dah sibuk kat dewan KRT Taman tuk gotong royong masak 5 bahagian dari sekor lembu yang disedekahkan oleh seorang jiran utk Majlis solat hajat budak2 yg nk ambik SPM xlama lagi...Ayah selaku Pengerusi KRT Taman haruslah involved sekali, kebetulan plak ida, adik ak yg no.4 tu pon nk SPM hujung thn ni...tapi ak, Papa ngan Zameer trs ke Kg Nibong, Batu Buruk rumah nenek tuk lawat Tok Wan (moyang ak) kat sana yg dah agak tenat...kebetulan sepupu ak Nurul yg baru bersalin anak ke-2 pon ada dtg berkumpul kat sana ngan baby dia, so smp petang gak la kitorg kat sana...

Plan kononnya blk kg kali ni nk ajak family ak berkelah kat Air Terjun Sekayu, tp rupanya jadual 3 hari raya ak dh penuh dgn jemputan majlis ahli keluarga yg lain...so back up plan, ptg Raya Pertama lps asar kitorg ke Pantai Pandak, Chendering main air kat sana...Zameer ngan Mama dia je yg kebasahan...hehehe...Mama yg kemaruk nk main air sbnrnya...

Sampai sana, nk parking pon penuh...pergh, banyak plat wilayah kat sana! nmpk sgt bukan ak sorg je kemaruk pantai bila blk kg...huhuu....dpt port parking, xbuang masa ak dukung Zameer trs msuk air...but, really shocked when he was really scared of ombak! Sgt berbeza ngan first time bawak dia ke Pantai dulu...

See, muka takut...

Siap berdrama air mata lagi ha....

naik ke darat baru leh senyum...hehee

Mama xpuas ati la klau Zameer xmndi, so dukung dia masuk air! hahaa..

Penat pujuk nk ajak main air tau...

See...suasana amatlah meriah!

Bila Cik De Zameer (Ida) bawak dia masuk air baru dia ok skit nk main air...

time ni sibuk kejar Mama mintak dukung..huhu

but this time dh menikmati air laut dah...dh terselam sekali dlm air..haha

But still takut ngan ombak...tgk muka dia! haha
Zameer with Ayah Chik & Che De

Kena lambung! haha

Muka puas main air...

Ni lah rombongan kami ke pantai, caye x swift tu boleh muatkan  6 dewasa (termasuk cameraman - Achik)? hehe
Bila hari dh mula senja, kitorg bertolak blk....Zameer trs dilucutkan baju mndinya dan dgn hanya dipakaikan diapers, dibungkus dgn hoody towel...manakala Mamanya plak berlapikkan suratkhabar tebal atas kusyen dan jugak bwh kaki sbb 2 bdn dh lenjun tp mana ada tmpt nk salin baju kat pantai ni...huhu...blk rumah trs mandi bersabun!

P/S : xpuas mandi laut! huhuu....

4 comments:

  1. dah dua ye sepupu mu tu...hehehe...
    afiqah jejak pasir pantai pon dah takut...kalau mandi melalak terus ak rasa...hahhaa...
    syok zameer main laut ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'aa Ma, yg kali ni je ada majlis cukur rambut bagai...huhuu...

      Ala, Afiqah takut air ke? baru nk ajak g main air sama2 nnt...huhu

      Delete
  2. takot ke abg zameer ngn laut...haishh klo aqeef ni...
    suker tk terkata la klo bwk g mandi laut...pantang terlepaspandang, teros nk tuju laut hihi

    tapi muka takot abg zameer tu sgt cute!! kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaa...ntah takut ke ngengada je tu Lily...
      Padahal first time dulu smpai xnak balik!
      But, klau kolam dia sgt berani smp ketinggian air kat paras tengkuk dia pon dia xnk pelampung or sesape pegang dia dlm air tu...huhu

      Delete

Any Comment??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...