Wednesday, 5 September 2012

Hang Out with Ummi Zameer

Salam readers...

Semalam time ambik Zameer kat taska saja la melepak lama skit sambil borak2 ngan Ummi...yela, balik trs ke rumah pon bukan ada org...tggal Mama ngan Zameer je since Papa outstation ke Taiping semggu..esok balik la...

Borak2 punya borak, sampai la dh dengar azan maghrib...Hujan plak time tu makin lebat, nk trs blk takut xsempat maghrib kat rumah...so, mintak nk tumpang solat kat taska dulu...Last yg dtg ambik anak time tu Ibu Balqis ngan Mama Hizqil, diorg pon smp dh tgh maghrib...

Selesai ambik wudu', dengar Cik D ckp kat Zameer, "Zameer, kita ajak Mama g makan kat luar ye..."

Oh, ok....Mama on je...blk umah pon xtau nk dinner ape semalam...so, usai solat kitorg gerak 2 kete dr taska ke kedai makan area Bandar Pinggiran Subang...sebab gerak 2 kete tu, Ummi nk trs ke Subang Perdana pas makan tuk beli brg2 tuk open house kat Taska ahad ni...

Kitorang makan Nasi Arab...1st time Mama cuba Nasi Arab ni dan rasanya? sgt marvellous! Restoran tu namanya D' Arab Cafe...sebuah restoran franchais yang dh ada beberapa cawangan area Shah Alam ni...

Kiri: Hidangan Cik D, Kanan: hidangan Ku (roasted chicken)

Zameer dgn muka yg konon xsabar nk mkn tp mknnye skit je...

Sempat lg Ummi posing sblm mkn! hehe
Yang segannye, Cik D yang belanja! huhuuu...xpe, next time my turn plak ye Cik D...hehe

Masa hang out ni macam2 cite yg kitorg share...antaranya and mostly pasal Zameer la...huhuu

"Na, Zameer dh ready nk jadi abg la...!!"

"ha....?" nervous jap dgr...

Kisahnya skrg, Cik D ada ambik sorg baby baru umur 3 bln dalam jagaan dia...semua anak2 yg Cik D jaga semua dah 1 year +, tapi setakat ni Alhamdulillah diorg x usik baby tu even letak semua sebilik...

cerita Cik D semalam....

"Time tu kan, baby nangis...Zameer pegi kat tepi baby tu tepuk2 lengan dia pastu cakap bahasa baby...baby yg tengah duk nangis tu blh tetiba gelak2...dh tengok diorg mesra je, saya biarkanlah...perhatikan je...but touching sgt Na..."

huhuuu...ok, Zameer....gud boy! bangga Mama dengar...huhuuu

meh layan gmbr budak comey ni yg captured last saturday on the way nk ke Carrefour beli brg dia...

Haha...konon dgn wat muncung cenggitu, spek tu xjatuh la...

Bergaya jap...

inverted of us...hehe!

No comments:

Post a Comment

Any Comment??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...