Friday, 25 May 2012

Zameer accompany Mama at the office

Salam semua....

Sejak semalam, mama try tukar susu Zameer dari Frisolac Langkah 2 ke Frisolac Langkah 3...First time tukar last month, perut dia masih lum blh terima susu baru, lps je minum trs cirit...then mama stop,continue susu Langkah 2 semula...

But since bekalan susu langkah 2 kat taska pon dh hmpir habis, Cik D request me to top up...xdan nk pegi beli, I mintak cik D try susu Langkah 3 aritu...so semalam, cik D ada bg dia 2 kali susu Langkah 3, nmpak macam dh rasi ngan dia...tp mama dh perasan bdn Zameer dedar skit time nk ambik ptg tu...blk umah, mama bg susu Langkah 2, sbb xnak tukar susu secara mendadak...

semalam mama masak Macaroni 'n Chess ikut resepi cik D, tp rasanya still xsesedap yg cik D buat time majlis birthday aritu...huhuuu...xpe, leh cuba lagi nnt...

Then since bdn Zameer cm panas, tapak tangan n tapak kaki pon agak panas, tu tanda2 cam nak demam...so, before bg tido semala, mama bagi dia Paracetamol dulu 2.5 ml...then dia tido...

But tgh malam, Zameer cm tdo xberapa lena...terjaga kejap2 rengek2 tanda bdn xsihat...pg td pon sama...nk cuti jaga dia kat umah, dh banyak kali cuti ni...last week pon dh 2ari mama MC sebab demam...nk hntr ke taska takut jgkit kat babies lain plak...pikir punya la pk, last2 dekat kul 8 baru decide tuk bawak Zameer ke ofis dulu...but mama mintak excuse ngan bos dari discussion appoinment kat UIA pagi ni...since semua doc yg Dato' nk tu mama dh settlekan sebelum blk ptg smlm...

Ni gmbr2capture pg td...





Tengahari ni dpt col dr cik D, katanya dia ada googlepasal effect tukar susu utk babies, mmg ada side effect di mana suhu badan baby dipengaruhi effect susu baru tersebut...tp I try google sendiri xjumpa pon info psl tu...xpe la..Thanks Cik D! :)

Ni gmbr Zameer menjelang petang...




Yeay, saya dh sihat dah....hehe

P/S: This evening I got a bad news...huhuuu...xpe la, cancel la nk byr nazar tuk puasa 3 ari bln rejab ni...xde rezeki nk wat cmne kan... :(

No comments:

Post a Comment

Any Comment??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...