Sunday, 27 May 2012

Peristiwa 26 Mei lalu...

Salam readers...

Last saturday, ada wedding invitation from my x-schoolmate...dari pagi 50-50 nk pegi ke x...Zameer mlm tu xberapa nk lena tido sbb bdn panas semula...kan last friday dia join mama dia kat ofis sbb demam...huhu...hurm...cuaca plak panas terik aritu, suhu kat luar sekitar Klang Valley reach to 40 degrees!

Tapi sebab mengenangkan pengantin pon dtg merai majlis kitorg dulu, tengok cuaca redup skit, lps zohor tu baru gerak ke rumah pengantin perempuan...

Sape pengantin tu? hehe...namanya I pernah jadikan rujukan tuk letak nama Zameer dulu...Amir Mohamad Ridzuan...adik beradik dia semua nama start with 'Amir Mohamad....' I plak mmg dr dulu nk letak nama anak laki 'Zameer'...nak letak 'Muhammad Zameer Syauqi' cm xberapa nk best...so, letak la Muhammad kat tengah2, unik skit! hehee... even ramai makcik2 yg bisingkan pasal nama Muhammad kat tengah2 tu, tp I xkisah pon asalkan maknanya baik, unik, n comell...







Time kitorg sampai, Puan Kema n Family tgh menjamu selera...so, sempat la bergambar bersama pengantin ramai2...Sory to Puan Zatun, my fon out of battery to call u back...xdan nk jumpa kat majlis Amir ni...InsyaAllah lain occasion, kita jumpa lg... lgpon kan Auntie Zatun janji nk belanja Zameer n Afiqah nnt...hehe


Menjelang petang, lps hadiri majlis Amir, kitorg trs pulang ke our Home Sweet Home la...penat bebel kat papa pasal kete dh lama 'xmandi', papa pon tgh ngantuk2, gagahkan diri gak p basuh kete kat luar...niat di hati nk tlg la papa basuh kete berjemaah, tp Zameer plak bgn dari tido rengek2 nk kuar main kat play ground tepi umah tu...Playground plak mmg sejengkal je dr umah kitorg, jd ptg2 mmg riuh la suara bdk2 duk main situ...

Then, peristiwa x diingini berlaku...Zameer jatuh tersembam kat jln tar...Adush!!! kesian anak mama...jln baru bertatih2 ada hati nk lari2 kejar basikal abg-abg lain yg duk main kat depan tu...dh la jln xmau org pimpin...huhuu...pecah la bibir terhantuk dgn gigi....auch, mama tengok pon pedih!! menjerit sekuat ati la dia...tp mujur nangis xlama...

Ikut nasihat my auntie, bila anak jatuh, trs mandikan...sbb kesan terkejut sebab jatuh tu boleh melarat ke demam plak...so, trs je mandikan...Alhamdulillah kejap je nangisnya...

Atas bibir tu luka sbb jatuh, yg bwh bibir tu bekas merah sbb tido terlekap dgn botol susu...

Barulah nmpk 'Hero',mama ada parut kat muka...haha...papa kata nmpk cm budak nakal bila berparut cmtu...huhu
Kesan jatuh, kurang selera makan, nk harapkan susu je...ye la sayang, mama paham la, sakit nk mengunyah sbb bibir bengkak lagi...pagi ni pon blh nmpk lagi bengkak kat bibir tu...

P/S: Klau korang nk tau, time still bergelar 'tunang' pengantin pengantin perempuan yg juga bernama 'Akma', pernah kenakan panggilan hangit kat si Amir...haha...klakar giler dengar!

5 comments:

  1. kesiannye zameer.. musti seriau tgk anak kalu jd mcm ni kan.. mintak2 luka cepat sembuh & hilang bengkak tu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tergamam gak tengok, tp syukur darah cepat kering even nmpk lukanya besar...banyak zat besi dlm badan kot...huhuuu

      Delete
  2. ayork...cian zameer..musim jatuh ke apa skg...
    afiqah jatuh dlm kete, tersengguk bibir dia kat lutut ak, sampai koyak yang penyambung antara bibir atas ngan gusi tu...
    nnt ak nak copy gambar kenduri amir ye...nak post kat blog gak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isk...mesti nangis kuat2 si korean girl ku itu kan? kita pon geran Ma tgk luka dia tu, ni kan plak budak yg merasa,kan?

      Ok, gambar tu mmg ak sudi share ngan mu pon...hehe...ambik la....

      Delete
    2. kuat gop dia nangis na...memang dia nangis sakit la...
      tapi tak lama la...pujuk2...lap2 mulut dia, pah ak pukul2 lutut ak wat2 marah wat kat dia...terus ok...
      doh la baru ni jatuh katil sapa benjol pale...
      sakit weh...
      tq2...ak ni malas nak bawak kamera...besor ngat tekpong...

      Delete

Any Comment??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...