Tuesday, 1 May 2012

Jalan-jalan on Labour Day

Salam semua...

 Ke mana semua time cuti Labour Day semalam? Kitorg kuar lunch di Kedai Ayam Golek 5 Bintang Pantai Dalam...mmg 5 star la ayam golek dia...hehe...puas makan!

Ambik set tuk 4 org (even mkn ber3 je ngan cikngah Zameer skali..hehe), menunya seekor ayam golek, tom yam campur (mmg campur sume, ketam, lala pon ada), telur dadar, kerabu mangga, kailan ikan masin...tuk set menu ni RM57.90...lg berbaloi dr mkn kat Kenny Rogers u all! hehee.... tapi nasi dia sepinggan sikit sgt!

Then, lps lunch bwk Zameer jln2 kat Sunway Pyramid..Ya rabbi, penuh org! tengok kete pon dh penuh org parking kat sisi jln dpn sunway tu....tp I tau la, ramai parking kat luar cmtu sbb nk elak byr parking RM 8 (max chg)...dh klau masuk Sunway Lagoon, mmg cecah la max chg tu klau parking kat dalam,kan? huhuu... I tau la sbb pernah kena max chg tu time pegi sunway lagoon ngan my hubby sblm kawin dulu..hehe

Ni gambar kat sunway smlm...
Jln ngan budak kecik ni, mama papa jd bodyguard

Yeay, got new toy!

Ha, time ni dh mula wat perangai skit...




ni gambar2 time muka manis dah la sebab dpt toy baru...beberapa minit sebelum time capture gmbr2 kat atas ni, adalah time tunjuk perasaan Zameer bila xleh buat ape yg dia suka...sebelum tu kitorg sewakan baby car tuk Zameer sit on masa round2 dlm mall, kitorg tolak dr belakang..then bila dia puas, nk kuar then tolak sendiri plak kereta tu dr luar.. mula2 biarkan lah jugak, but sementara tggu papa solat asar ingt nk tukar diaper dia kat baby room..so, tgh2 dia ralit tolak2 kete tu angkat la dia nk ke baby room...u know what happen right after that?

Zameer mengamuk! wah, first time dia betul2 menjerit2 kat org ramai2 tu....mama dh blush dah, lagi2 bila dia dh tepuk muka mama sampai hampir terjatuh spek...argh...terkejut gak la sbb Zameer xpernah camtu...mama xkira, dukung je dia trs ke baby room..luckily, bertembung ngan papa otw ke baby room tuh...trs pass dia kat papa...

kan, dh kena marah ngan papa ngamuk xtentu pasal...pandai plak nangis mintak kesian kat mama...huhuuu...

erm...tp bila Zameer dh pndai memberontak cmtu mama sgt la risau.. sbb klau blh xnk ajar dia agresif cmtu...then, xnk dia pikir bila mengamuk or nangis kuat2, ape yg dia nk dpt...

Mommies, any advise?

3 comments:

  1. maybe tak puas main lagi tu.
    that's why mengamuk.
    kalau anak mengamuk macam tu cuba alihkan perhatian untuk dia berminat dengan benda2 lain.
    Nanti mesti dia lupa tu..
    Hehehe..
    Batrisyia pun macam tu bila kita ambil die masa die tengah syok main.
    Tapi mengamuk sangat2 tu tak pernah lagi la..
    Bila alih perhatian die dengan benda lain terus okay.
    Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mgkin la lum puas main...tp lama lah jugak biar dia tolak kereta tu, dh la org ramai lalu lalang, tu yg payah tu...then decide nk bwk dia tukar diapers n baju skali, nnt kang terbocor plak diapers dia sbb dh byk minum air...huhu

      Delete
  2. macam kita kalu penat, mesti nak buat apa mcm serba tak kena kan?
    macam tu gak ngan anak2...
    tapi kita boleh la cakap, ak penat la..
    tapi anak yg tak leh cakap macam mana nak bagitahu?
    thats y kadang2 jadi drama tunjuk perasaan tu...
    mcm zatun cakap la, try to attract his attention with something he likes, such as toy. tapi budak ni cepat bosan dgn satu benda bila dah penat2..tu yg kena ada lebih dari satu mainan...

    ReplyDelete

Any Comment??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...