Wednesday, 30 May 2012

Fuh, natural planning succeed!

Salam semua...

Sekarang dh masuk Rejab, kan...xsampai 2 bln je pon lagi dh Ramadhan..time ni utk kaum hawa adalah bulan bertungkus lumus utk menghabiskan sisa 'hutang puasa' untuk di qada'kan...termasuklah I ni...

Sedih rasa, dulu time student I'll always make sure sebelum masuk Rejab, I dh habis bayar hutang puasa ni. So, bila masuk Rejab, blhlah tmbh amalan yg sunat plak. Tapi semenjak berkahwin n ada baby ni, kesihatan pon x se'excellent' dulu....ada je bulan xsihat...period plak dh x berapa nk stabil....kdg2 meleret je...kejap dh clear, selang 3,4 ari period balik...nk puasa pon pyh nk planning...

Semalam I puasa lg...planning, by today dah habis la hutang puasa I ni...semalam elok2 je pas berbuka, period plak! hurm...was-was ngan puasa semalam whether sah ke x...dh la berbaki sehari je lagi nih...nk jugak tmbh hak sunat dlm bulan rejab ni....hurm...

But, from the other side, I felt 'lega!' why? hehee....b'coz this month I stop taking Yasmin for a while...bajet banyak lari la bulan ni, xnk spend kat benda yg blh elak dulu utk spend...so, discuss ngan Papa dia setuju tuk 'Natural Planning' je for this while...tapi dalam hati, Ya rabbi...risau klau 'lekat'! huhuuu...(ni first time natural planning)  :)

so, semalam pas tau je period...di sebalik mulut duk mumbling pasal puasa I semalam tu sah ke x, tp dlm hati syukur sbb dh period....hehee...Alhamdulillah....

No comments:

Post a Comment

Any Comment??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...