Wednesday, 9 May 2012

Baru dapat ape yg diidam time preggy dulu..

Salam semua...

Mommies, u all time preggy dulu ada x mengidam nk mkn pape tapi blm dpt2 lagi? huhuu...me too....share my story here...

Dulu time preggy, lupa time tu brp bulan Zameer dlm peyut...rasanya adalah 5 bln kot...tgh2 drive, then lori kat depan tu ada gmbr bulat2 warna merah kat pintu blkg dia....dok perati dari jauh, gmbr buah ape la tu...bila dh dekat2, rupanya bukan gmbr buah, tp....hehe, lupa dh gmbr ape!


Then tetiba je terbyg buah laici yg masak ranum, bila dikupas kulit, airnye sampai terpercik2...wah....dgn spontannya, trs kecur liur....ya rabbi, dan2 tu jugak rasa nk mkn buah laici!

See, xde sebab pape pon tetiba blh mengidam...so para suami, stop to asking your pregnant wife how they can juz 'mengidam'...it's juz happen! huhuu

Dari detik tu, bermula la misi pencarian buah laici...col mak di kampong bgth mengidam nk buah laici, hmpir setiap ari mak pegi cari kat Pasar Payang tp kata mak xde...mungkin bukan musim dia kot...then kwn2 kat ofis pon sama tlg carikan kot2 klau jumpa diorg nk tlg belikan...tp jugak hampa....

sampai la dh bersalinkan Zameer, time tu pas pantang tggal Zameer kat kg ngan mak...mak col ty dh dpt buah laici lum? sbb mak ada beli skit kat pasar kebetulan ada...konon xnk bg anak meleleh air liur kata org tua sbb masa mengandung mak si anak xdpt mkn ape yg diidam, mak calit skit kat mulut Zameer bg rasa..hehe...

Tapi even Zameer dh dpt rasa pon, mamanya ni blm dapat merasa pon sampai la arini!!! Tapi td, masa cari tempat nk g interview,  I passed by 1 kedai yg jual buah2an...Buah laici segar bugar ada jual kat situ! Yes, I dah jumpa buah laici dan dah dapat rasa pon!!!! Ya robbi, sedapnye....huhuuu...Alhamdulillah...hehe


Pernah dulu time mengidam tu papa kata kat I, "Syg, nnt blk saya beli buah laici dlm tin tuk awk ye...sian awk dh lama ngidam..." then dgn selamba I jwb, " Syg, klau setakat laici dlm tin tu yg sy idamkan, xpyh tggu awk belikan, sy blh beli kat mana2 pasaraya or kedai runcit" Huhuu...ni sebenarnya nk menyatakan frustration sbb xdpt cari buah yg fresh...huhuu...sory,Syg...dun mean to hurt u.... 


So, arini syukur sgt sempat gak merasa buah yg dh lebih setahun diidamkan...susak betul nk dpt engkau ye wahai buah laici!!


P/S: antara makanan lain yg ak mengidam time preggy dulu tapi dpt mkn ~ pulut tanak + ikan panggang (nak mak je yg masak ..hehe), rojak betik, loklik, mee jawa.... :) 

2 comments:

  1. ada.dr ms ngandungkan Haziq dlu nak makan masak lemak cili api tp smpai sekarang Haziq dah nak masuk 2 thn stengah xmkn2 lg pun.hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, masak lemak cili api kan byk tempat blh dpt kan? but if nk 'somebody' jugak yg masakkan mgkin lah pyh skit...cth: Chef Wan yg masakkan ke...hehe

      Delete

Any Comment??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...