Thursday, 13 September 2012

Zameer menjadi kesayangan...

Salam semua...

My mom n dad baru smp dari Terengganu malam semalam...Diorg bertolak dkt kul 4pm pas adik2 ku 2 org yg masih bersekolah tu blk...Diorg sampai agak lewat sbb ada pokok tumbang hempap kereta btl2 lps plaza Tol Gombak arah ke KL...so, trafik mmg slow la since cuaca pon hujan....

Dalam 10.30pm diorg smp, Zameer dh pon tertido...Ayah, masuk je rumah pas salam ngan ak trs terpa cucunya tgh tido...huhuu...siap kejut suruh bangun lagi...haha...klakar plak tgk, tp Zameer yg kepenatan kot seharian bermain di taska langsung xterusik tidurnya...

Ahad ni parents ak mintak nk 'pinjam' Zameer bawak balik kg...Mama ngan Papa turutkan je la dgn sedikit berat di hati...Zameer satu2nya cucu mak ayah ak utk wktu skrg ni, so rindu cucu compare rindu kat anak ni lain macam skit bezanya...So, bg la diorg terubat dulu rindu tu...

Ni bukan 1st time Zameer berjauhan ngan kitorg, tp dia xde hal...asal ada org layan, dia suka aje..lgpon sedari kecik Zameer mmg senang diasuh dan dijaga...cuma lately je ragam dia makin 'comey' yg buatkan ak ngan Umminya (Cik D) hampir2 hilang sabar...huhu

So nnt berpisahlah kami about 2 weeks...

Mak dtg KL ni dgn alasan nk ambik adik ak yg bljr kat Uniten tu, dia baru hbs sem 1 tuk degree dia skrg...pdhal adik ak mmg dh plan pon nk blk ngan bas je, lgpon cuti 2 mggu je nnt dh naik sem baru plak...lain kan IPTA ngan IPTS punya cuti...IPTA punya cuti punya la lama...huhuu...

So, berbekalkan alasan nk ambik adik ak tu, maka mak ak pon memujuk la ayah ak naik sini sambil2 jenguk cucu katanya...tp awal2 dh tanyakan kat ak blh x nk 'pinjam' Zameer 2 mggu...nnt adik ak hbs cuti dia dtg hntr la...sanggup tu ulang alik KL-Trg semata2 nk pnjm cucu...huhuuu...

Then dh bncg ngan Papa, Papa pon ok dgn syarat, pesan kat mak jgn manjakan sgt Zameer nnt...sbbnya smggu kat kg aritu dh jadikan dia makin 'cengeng'! merengek je klau xdpt sesuatu...blk cni, kitorg dh reboot blk minded dia spy dia xfikir dgn merengek tu, he'll get everything he want...no, no, no! huhuu...cam robot kan nk reboot2 bagai...haha...

So, selama smggu Mama n Papa prepare hati utk pisah sementara ngan Zameer...ngan Ummi pon Mama dh ckp awal2 psl xhntr Zameer 2 mggu nnt...utk Ummi ni kena bgth awal2, klau x nnt Ummi nangis klau tetiba je bgth nk cuti...huhuuu...gitulah sygnya Ummi kat Zameer...huhuuu...Thanks Cik D, tak terbalas jasamu!  :)

Ok, until then...hope Mama xnangis rindu Zameer nnt... daa...

1 comment:

  1. sayang cucu ni lain dari syg anakkan...
    ak pon pening klu afiqah balik kg...
    tido nak ngan wan je...
    mama ngan papa xkisah xde...
    bila balik sini, akan lekat jugak perangai manja dia kat kg...
    yela duk kg mana leh kena marah ngan mama or papa...
    sb sure ada tukang backup...
    naik lemak masing2...

    ReplyDelete

Any Comment??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...