Sunday, 29 June 2014

Salam Ramadhan

Salam Ramadhan semua...

Alhamdulillah, usia kita masih lagi Allah lanjutkan tuk bertemu Ramadhan pd thn ni...moga2 akan ada lagi Ramadhan utk kita di thn2 hdpn...amin...

Imbau kembali Ramadhan thn lepas, waktu tu Mama tunggu masa nk bersalinkan Zara....berusaha utk bersalin normal yg mana peluang terakhir tuk cuba normal, tp end up Cser jugak...Allah Maha tau....

Mama sempat berpuasa 6 ari je thn lps, bersalin pada 8 Ramadhan sepatutnya sempat la berpuasa seminggu tp time last check up 4 Ramadhan, CTG graf showed high point which I should felt the contraction pain already...  Tp sikit pon rasa sakit tu xrasa...then doc check jln, so batal la puasa ku pada hari itu...Nasihat gynea, since pintu rahim masih tebal & yet so far tuk jln tu terbuka, dan sepatutnya dgn bacaan graf CTC yg tggi mcm tu pintu rahim supposed to open at least 1cm already, thats symptoms showed that I could not get through normal delivery.  Ia mungkin tulang pinggul kecik or abnormal shape.  So that day, we decide to choose for selective caesarean.  Jadi tarikh 17/07/2013 dipilih yg mana pd tarikh tu kandungan genap 38w 1 day...same as I deliver Zameer last time in 38w 1 day....

Makanya Ramadhan tahun lepas Mama lalui dlm tempoh berpantang...Alhamdulillah berpantang kali ni badan terasa lebih ringan sbb amalkan set Shaklee sejak bln terakhir pregnant...ni bukan entry promote produk Shaklee ye, just honest testimony from my own experience...After less than 1 week been cser, I could do almost house work like basuh2 pinggan, sidai baju, sapu2 skit....yes, even kena tegur ngan mak pon mana blh buat Mama buat sendiri la kan...

8 Ramadhan ni, Zara genap setahun ikut kalendar Islam....Syukur Alhamdulillah punya Zara dlm hidup kami...dia pelengkap hidup kami sekeluarga!

Banyak ujian Allah bagi pada kami thru Zara....Alhamdulillah kami berjaya harungi dgn sabar...Thanks to Papa tuk segala dorongan, sokongan dan semangat....

To Zara & Zameer, moga sentiasa dlm lindungan rahmat Allah...dikurniakan kesihatan yg baik & jadi anak yg soleh & solehah tuk Mama & Papa ye...


P/S : Moga dpt puasa penuh Ramadhan thn ni slps penat berganti puasa selama 23 hari tuk Ramadhan yg lps...Mama blm period lagi sejak bersalin Zara...huhuu...

1 comment:

  1. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111




    (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







    Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111

    ReplyDelete

Any Comment??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...