Tuesday, 20 November 2012

Swimming on Deepavali holiday

Salam semua...

Adoi...baru nk post pasal ni kan? dh lama dh gmbr tersimpan je dlm kamera, skrg ni sbb kurang mendapat access ke FB so byk gmbr kenangan bersemadi kat blog ni la...korang layankan je ea...


Kolam kanak2...

Zameer with his neck float
Masa survey2 neck float tuk Zameer kat mudah.my, ada jumpa 1 ads yang harga neck float sangat murah, RM 18.00 je!...konon nk beli online, tp bila tengok address kedai tu rupanya kat Pusat Akuatik Shah Alam je pon...nama kedai tu Inzarina Enterprise, betul2 kat sebelah pintu masuk ke kolam renang...

Decide tuk beli pelampung ni tuk Zameer coz Zameer ni berani even dlm air pon...bygkan paras air dlm kolam kanak2 tu kat tengkuk dia, tapi xnak org pegang, xnak duk dlm pelampung baby dia tu...bila beli neck float ni selamat la dia  nk jln sendiri pon dlm kolam tu kan...

Yang kelakarnya colornya plak tggl yg pink je...ada yg color lain tp design dia cpt rosak...ala, gmbr lupa nk snap plak...so, I google je ni sbb nk tnjk bezanya....so, kata Papa, better choose yg tahan lama dari choose the color...so, jadilah beli yg pink ni...
sebab kancing yg macam ni tahan...
strap mcm ni cpt rosak bila terendam lama dlm air


bila dh pkai neck float ni dia berjalan rata kolam, xheran dh kat Mama Papa dia...

mula2 Zameer cm xselesa nk pakai, tp lama2 ok...


Kitorg sebut "Moo!" since Zameer pkai Moo hooder towel dia...huhu

Hahaaa...
P/S: xsabar nk ke tggu plan ke Morib nnt ngan parents taska Zameer...so, Zameer dh ada pelampung baru nk mandi kat Gold Coast Morib nnt...huhuu...

2 comments:

  1. lin pun tengah nak cari pelampung ni... tp kan lin tak berkenan ngn neck pelampung. nampak macam tercekik.. :D suka budak2 bila dapat mandi kan... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..that was my first thought about baby neck float...but actually its good for baby, coz the whole body under neck is freely under the water...so baby may explore theirself...

      Believe me, float ni xmencekik leher baby coz inner side dia x sebesar outer dia, siap ada tmpt tuk ltk dagu baby lagi...klau nmpk keras sgt, kurangkan skit angin dlm float tu supaya baby selesa...

      Delete

Any Comment??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...