Monday, 5 November 2012

Pemergian Tok Wan

Salam semua...

Al-Fatihah utk almarhamah Aminah, Tok Wan ku yang telah kembali pd-Nya selepas zohor semalam...Tok Wan meninggalkan kami di usianya menjengah 93thn...

Rasa terkilan jugak tak dpt balik...Papa pon semalaman tak tido siapkan keje yang deadlinenya dah di postponed dr last friday ke arini...kamis malam pon semalaman dah Papa xtido, tp still xdpt nk siapkan project tu which is RE (reversed engineering) of automative part for client's project...urmm...kata Papa, cmni la keje org duk dlm design industry..there is unlimited working hours, klau wat keje cm org ofis wat keje mmg keje xkan sempat kejar deadline...'sabar la Papa, dah tu sumber rezeki kita...saya ngan Zameer dh terbiasa tgk awak duk sibuk ngan laptop siang malam'...huhuu...even balik kg pon bawak bekal keje, my family pon cm xheran dh tgk menantunya duk sibuk ngan keje gak bila blk kg...

Semalam pas dpt berita dr KNgah, tergerak ati gak nak balik, tp bila call mak, mak ckp ayah pesan xbalik pon xpe...balik raya haji baru ni semua dah sama2 sedekah Yaasin kat Tok Wan...jenazah pon xkan tggu lama tuk disemadikan, lepas asar semalam trs kebumi...jadi klau tergesa nak blk pon mmg kitorg xkan sempat jumpa..

Cerita mak, dah lebih smggu, tiap2 pagi mak bawak grup mengaji dtg baca Yaasin tuk Tok Wan...mak2 sedara pon gilir2 jaga malam tlg teman Tok Mah (nenek) tuk jagakan Tok Wan, 2 mlm lps giliran mak ak tp sbb xberapa sihat, jd terskip la turn mak...tu yg mak agak terkilan tu...

Pagi semalam dalam kul 10, ak col mak tanya kan kabar dan borak2...dgr suara mak pon ak tau mak xberapa sihat...Mak ada bgth, Tok Wan macam dah 'berat' je tu...

Tok Wan meninggal jam 2.25pm semalam, dan selamat dikebumikan di Panji Alam selepas Asar...Syukur semuanya selamat...Moga rohnya tenang di alam sana...amin....

1 comment:

Any Comment??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...