Friday, 6 January 2012

Cerita Seram di Ofis...

Al-kisahnya...di ofis baru ku ni ada 2 lot ofis yang dipisahkan ngan kedai perabot kat tengah2...ramai staf ditempatkan kat lot yg lagi satu...aku plak, di lot ofis Dato'. Big boss aku ni jarang ada kat ofis, level aku ni hanya bilik bos, PA dia dan aku saja...

Sejak hari pertama ditempatkan kat sini aku selalu dengar bunyi org buka tutup laci, aku xheran la...bukan aku sorg kat sini..sampai la pada hari PA Dato' outstation setengah hari, sebelah petangnya di hari jumaat, tggal aku sorg2 je kat level ni. nak turun lepak2 ngan staf lain kat bawah, macam la aku xde keje nk buat...huhuuu..so duduk la aku dlm bilik keje aku wat keje sambil dengar hot.fm online.

Dalam kesunyian suasana (hanya kedengaran bunyi lagu2 dr radio yg volumenya aku slowkan utk aku sorang je blh dengar), tetiba bunyi laci ditutup tu terdengar lagi....heran jugak aku, bunyi tu mcm area bilik aku je, tp aku xde buka tutup laci pon...then, aku buat andaian bunyi tu dr staf2 ditingkat bawah agaknya....selang dalam sejam, bunyi tu kedengaran lagi...hati aku jadi tak sedap...aku kuatkan volume radio,istighfar byk2 dalam hati moga2 Allah tak uji aku dengan sesuatu yg aku tak daya nk tanggung...then, hampir ke hbs waktu keje, aku terus turun  ke tgkat bawah, sementara nk tggu cukup masa tuk pulang...

Minggu berikutnya, PA Dato' lepak breakfast dengan aku dlm bilik keje aku...sedang2 kami bersembang, bunyi org tutup laci tu kedengaran lagi...aku tengak PA tu toleh keluar seolah2 intai ada sesape tak kat luar...aku pon bertanya kat dia perihal yg bermain dlm fikiran aku tu...

"hurmm...ada dengar tak td? bunyi org tutup laci kan? xkan la org tutup laci kat level bwh, sampai atas ni dengar kot..."

"ape akak kata td?bunyi? bunyi yang mana?"

"yang tadi tu...dok sorg2, seram tul dengar..."

tetiba dia sikit tersenyum..."akak ada bau wangi tak?"

"alamak Kin, jgn nk ngusik cmtu...dh la selalu akak sorg2 kat atas ni..."

tetiba dia tergelak besar kat aku....aku termangu2 pelik....pastu dia suruh aku keluar bilik aku, tengok kat dinding atas pintu ada ape...aku pon keluar la tgk....

'Hurm......perfume automatik rupanya!!!!!! haish.....'

Hahahaaa.......aku pon sambung gelak tuk diri aku sendiri.....huhuuu

2 comments:

Any Comment??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...