Thursday, 7 March 2013

Kerinduan...

Salam jumaat semua...

Adoi, lama btl menyepi kan? actually byk benda nk coretkan kat sini, nak share ngan yg sudi membaca...tp kesibukan di ofis membawa keletihan bila tiba malam...huhuuu...

And by now I still got cough, since last 2 weeks...demamnya 2 ari je, batuknya meleret smp ke arini...dan baru 2 ari lps cuba amalkan nasihat doc time batuk2 preggy Zameer dulu...Doc advise minum campuran 1 sudu besar madu + hirisan lemon + sedikit air suam...Alhamdulillah, getting better now...


Zameer plak sekarang masih di kampung, my mom 'pinjam' last 2 weeks..sgt terasa bila rumah yg biasa riuh dgn suara Zameer, manja2 Zameer, rengek2 manjanya tetiba sunyi...Papa plak sgt bz ngan keje last week, so bila Zameer xde, Papa plak sibuk ngan laptop kejenya tinggallah Mamanya ngadap tv sorg2 kebosanan...huhuu

So, petang ni pas keje, tggu Papa sampai umah then kitorg bertolak ke Terengganu...ah, cant wait!!

Erm...perkembangan baby plak, this week our little one makin aktif gerak2....yes, sesuatu yg akan dirindui setelah si ibu selamat melahirkan nanti...huhuu...and I am a bit curious about our little one ni...does it be our little one, or our little two? huhuuu....jeng jeng jeng....

Why I said that? coz next week my pregnancy juz turn 5 months, but my tummy size now I estimated like I am about 6 to 7 months pregnant of Zameer...serious! Does our little one is too big? Last month check up, our little one's size is exactly like he/she supposed to...

Yang buat Mamanya ni musykil sbb skrg dh terasa bhgn bwh tulang rusuk di kedua-dua belah dh sakit2...mcm organ dlmn dh tertolak ke tulang rusuk menunjukkan ruang dlm dh makin menyempit...dulu time preggy Zameer, keadaan ni terasa bila kandungan dh masuk 7 bulan...dan 2mlm lps, timbangan baru 52.7kg, means xsampai 3 kg pon naik berbanding awal pregnancy dulu...

Bila bgth Papa, dia plak nmpk excited campur keliru..."twin ke Sayang? Tapi since early pregnancy dulu time scan dgr 1 je heart beat kan?" huhuuu....

Well, tgk la cmne nanti...tapi bila memikirkan kemungkinan itu, Mama jd termenung panjang....ape yg di pikirkan? banyaaakkkk sgt......

4 comments:

  1. wow.... twin?? alhamdulillah... scan la tgk 1 ker 2... =) semoga bby ngn mummy sihat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuu...andaian shj Leen...blm tentu lagi...setakat ni tiap kali scan mmg nmpk 1 je pon....

      Delete
  2. msti best kn kalo dpt twin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehee..berangan mmg la best Emma...tapi tanggunggjawab yg menanti andai dpt twin pon mmg mencabar...huhuu

      Delete

Any Comment??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...