Monday, 18 February 2013

Zameer turns 2

Salam semua...

Alhamdulillah...anakandaku dh 2 tahun 16 Febuari lps...

Tahun ni sorry la sayang, Mama xlarat nk buat sambutan birthday macam last year...tapi Mama mmg dh niat nk bawak Zameer jalan2 kat I-City tuk celebrate birthday kali ni....

Zameer mmg mudah tertarik ngan lampu, mulut plak mmg dh ringan menyebut words yang simple2..antaranya;

ampu  =  lampu
ori  =  lori
air  =  air
onyet  =  monyet

klau nk senaraikan semua, Mamanya pon lupa..hehe...antara sbb nape Mama teringin sgt nk bawak Zameer ke I-City sbb tiap kali klau lalu kat federal highway on the way balik dari rumah MIL kat Klang, mesti dia excited nmpk lampu2 kat I-City...bila dh sampai kat Tol Sg Rasau, marah2 sbb pokok2 dan bumbung bgnn plaza tol tu blocking pandangan dia nk tgk lampu2 tu...so, Mama pon janjilah ngan dia birthday dia nnt nk bwk dia jalan2 ke sana...

Sabtu lepas, after Papa blk dr keje (halfday), kitorg siap2 tuk ke open house CNY big boss husband kat Kota Kemuning.  Konon2 dh xnk blk rumah, sbb plan dinner kat luar n mlm tu nk ke I-City...But since blk dr rumah boss tu Zameer dh cranky sbb ngantuk, Papa pon complain dia rasa ngantuk sgt sbb mlm tu berjaga smp kul 4 am siapkan keje, so kitorg trs blk rumah dulu...

Cik Ngah Zameer habis keje kul 5 pm, dh janji nk join kitorg ke I-City mlm tu...kul 7 baru Cik Ngah sampai rumah dgn En. Tunang dia dgn bawa 4 slices of Secret Recipe's Cake...sbb dh lapar sgt, kitorg nikmati cake yang pelbagai tu tanpa teringat nk snap gmbr...hehe...pas solat magrib kat umah, kitorg trs ke ke Seksyen 7...Sebenarnya kitorg risau xkesempatan nk ke I-City sbb Shah Alam hujan sepanjang petang dan time kitorg kuar tu hujan still renyai2 lagi...We did hope right after we all finish our dinner, the rain will stop...

Xde tmpt specific pon tuk planning nk dinner kat mana, since xbiasa sgt ngan Sec.7 tu...so, masuk je shop lot area Sec. 7 survey mana yg nmpk sedap...tup2 nmpk Barra Restaurant! Famous restaurant ni, tapi ni baru 1st time kitog sampai...huhuu...makanan semua sedap2 dan menepati selera tekak kitorg...hehe...but 1 more time, sbb dh lapar terlupa lsg nk snap gmbr...hehe...

Syukur sgt hujan dh berenti by the time we finished our dinner...then, trs ke I-City...We're so lucky that night caused they had a CNY celebration which been attended by MB Selangor, so dpt tgk Lion Dance and Fire works right in front us...huhuu...even Zameer takut2 sbb bunyi tembakan bunga api tu, but he enjoyed the beautiful color of fireworks...


First and foremost yg Mama teringin sgt nk bawak Zameer naik is Big Ferries Wheel...So, here we are....

In the Ferries Wheel

Che Ngah n En. Tunang

Our Adorable Birthday Boy




Then 2nd thing my wish is to give Zameer a ride of Horse Carousel...Yang best kat cni ada Double Horse Carousel! Mama of coz nk naik yg kat atas...Opsss...Mama plak! Sebenarnya, Mama nk bg Zameer merasa yg tgkt atas...Huhuuu...cover skit!


Klakar...Papa naik carousel terbalik sbb nk ambik gmbr...haha







Mama ngan Cik Ngah terasa gayat gak bila dh nk sampai puncak, tp Zameer rileks je...siap nk jenguk2 ke bwh lagi...huhuu

Then last but not least, kitorg naik mini monorail yg blh naik tuk 2 org tu...tp Zameer of coz la xblh join, so sementara Cik Ngah n her En. Tunang tak their turn, kitorg bwk Zameer ke Horse Carousel dulu...pastu giliran diorg plak tengok2kan Zameer sementara Mama Papa berdating kat atas monorail tu...hehehe...

Monorail
Well, we all enjoyed ourself mlm tu...Really have fun! dan Zameer pon nmpk excited sgt tgk lampu2 dlm tu...

Esoknya baru Mama Papa belikan kek tuk Zameer, celebrate ngan cousins kat umah Tok Ma...



Doa Mama....moga Zameer membesar sebagai anak yg soleh, abg yg baik utk adik2, dan insan yg berguna...Zameer ttp Mama's Little Hero! Luv u sayang....

1 comment:

  1. rasanya, celebrate besday mcm ni lagi best kan,... happy besday zamer... =D

    ReplyDelete

Any Comment??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...