Friday, 15 February 2013

Dah 4 bln ke?

Salam semua...

Lamanya rasa xmencatat entry baru kat sini...sangat susah nk mencari masa...keje xpernah surut dari meja, next week dh start audit lagi la bz nanti...

So, ptg ni cuba jugak mencelah masa utk catat sesuatu kat sini...diam-diam blog ni tanpa entry baru pon masih ada yang sudi menjenguk dan kenalan baru yg bertambah...terima kasih kalian...

Hurm...minggu ni dh masuk 4 bln kandungan ni, terasa sangat berbeza dgn time kandungkan Zameer dulu...Di usia 4 bln ni, saiz perut dh lebih tinggi dari paras dada...macam tak caya rasanya...klau dulu, masuk 5 bln pon org xperasan lagi sy mengandung...sebab tu ada yg mengusik, "kembar kot Na?" huhuuu....

Kembar?

Iye, mmg ada mengidam nk kembar, tp rasanya bukan pada ekonomi skrg...tapi bak kata Papa la, kalau mmg Allah nk mentakdirkan kembar, tu rezeki utk kita...walau pon kita rasa kita lum bersedia dalam ape aspek pon, tapi Allah tu Maha Mengetahui andai kita sbnrnya mampu utk mendapat kembar... hurmmm...kan dh kena syarah dari suami tersayang...hehe...

Isnin lepas, sy ada bermimpi...tetiba diserang sakit perut, memulas2 yg teramat...tapi dalam selang masa yang tak lama, tetiba sy dh selamat melahirkan seorg baby...iye, secara normal seperti yg kudoakan...dan baby tersebut 'boy' dan telah sempat diberi nama...tapi bila dh terjaga tu part nama tu lupa trs...huhuu...Yang buatku rasa best pasal mimpi tu sebab sakit bersalin yang amat sekejap dan berjaya bersalin normal...

tapi terdetik jugak, 'ala...boy lagi ke?' huhuu...

esoknya, ke UMRA tuk monthly check up...time scan saja la tanya doc, blh tau gender tak? Doc tersenyum,  "kita cuba ye...harapnya baby xkepit2 kaki dia..."

Masa scan, doc ukur saiz kepala, perut, dan kakinya...Alhamdulillah, semua normal...saiznya ikut expectation date...then, doc scan bahagian kakinya...doc senyum je time tu...kata doc, "kalau ikutkan ape yg kita tgk ni, setakat ni xde 'bonjol' antara 2 kaki ni...tapi, saya xkata gurl ye...mungkin aje...so, tggu next check up kita tgk cmne..."

Hehe...doc pon dh syak kitorg mengharapkan gegurl plak kali ni since dh dapat sorg hero family...

Well, mana2 pon kitorg bersyukur dgn kurniaan Allah...moga baby sihat dan sempurna hendaknya...sekian dulu ye tuk kali ni...byk lagi nk mencatat sebenarnya, tapi dh penat seharian duk mengejar siapkan keje....





No comments:

Post a Comment

Any Comment??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...