Wednesday, 30 January 2013

Perihal Abg Zameer

Salam semua...

Argh...baru lega skit bila management accounts dah settle, juz a few things to be ammended...but still, meja masih blm clear ngan task yg menanti...huhu

Oh, sangat lama dh nk tulis entry mengenai 'Abg Zameer' ni...iye, my lovely son yang sedikit bulan lagi bakal jadi abg...tp kekangan waktu dgn kesibukan keje di ofis, membawa ke kepenatan bila sampai umah buatkan mood nk menulis entry ke laut...

Zameer makin manja

Yes, skrg kemanjaan Zameer sgt2 terserlah.  Even bila Mama tgh drive pon, kdg2 dia dgn mimik muka manja dia mintak nk peluk lengan, cium2...most of the time, he's so adorable in 'manja' mode but of cos sometimes buatkan Mama Papa geram ngan sifat cengeng dia tu...

Kebiasaan bila tgk Mama landing kat bean bag, mesti dia dtg nk landing kat dada...with his whole body on me, ok? awal2 pregnancy dulu ok la, tp skrg perut pon dh ketara kelihatan of cos la sesak juga rasa bila berat dia menekan perut ni...selalu tegur dia, "Zameer, hati2...nnt sakit baby..."

Zameer dah pandai jelous

Skrg Mama makin paham, Zameer nak enjoy every moment dia blh bebas bermanja ngan Mama dia selagi dia belum beradik tuk berebut perhatian Mama...nak tegur Zameer pon kena ada cara, xblh marah2...if tegur dia mintak hati bila nk landing kat Mama, dia akan baik2 turun then cium perut Mama sambil panggil "baby..."

But, pernah sekali Mama kepenatan yang extra skit aritu, then perut plak baru lps dinner...Zameer cm biasa dtg nk landing, then Mama said, "Zameer, duk bawah la...Mama penat ni...sakit baby ni!" Guess what, dia terus menangis melalak macam kena pukul je...Papa pujuk pon xjalan, even kena peluk ngan Papa pon mata dok tgk kat Mama tggu kena pujuk...bila dgr makin meriah je tangisan dia baru Mama sedar, dia nk perhatian Mama je sebenarnya...Mama hulur tangan je, trs dtg peluk, ngongoi2 kejap trs terlena kat dada Mama...huhuu...

Pernah juga bila Mama xbagi dia landing kat dada, dia trs acu penumbuk kat perut konon2 tunjuk marah kat adik dia...adoi, blm pape dh ada sifat jealousy ni...So, skrg Mama dh paham bila nk tegur Zameer yang berkaitan ngan baby or not kena tegur ngan sifat sayang, xblh berkasar sbb trs dia akan trs memberontak!

Sifat keabangan makin menyerlah

Zameer suka baby, itu reality...sangat berharap sikap penyayang yg Zameer tunjuk kat baby lain sekeliling dia tu akan berkekalan tuk bakal adik2 nya nanti...

Cerita dari Cik D yang Zameer sukakan baby yg Cik D asuh kat taska mmg menyenangkan...risau jugak klau Zameer mmg xready lagi tuk beradik, tp skrg tiap kali nmpk dia berdepan dgn baby, asyik nk di ribanya, di cium2nya...

Ok, tu je dulu buat masa ni...masa sgt cepat berlalu...dh wktu balik pon..huhuu...nnt cerita lagi ye... daa...
















No comments:

Post a Comment

Any Comment??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...