Thursday, 7 June 2012

Rindu Zameer...n.. a gud news to share

Salam semua...

Hurm...rindunya kat Zameer!!!

Sabtu lps my family dtg dr Trg tuk hadiri weeding my sis in law...but 2 mggu sudah sblm naik KL, my mom dh bg hint nk bw blk Zameer ke kg...dh byk kali dh ak hampakan harapan dia tuk bwk Zameer blk kg, kali ni ak xsampai ati nk lukakan ati bondaku lagi...

Bincang2 ngan my hubby pasal ni, he said if I'm ok with it he has no problem...katanya lagi...

"rindu tu mmg la rindu sayang, tp kesian jugak kat mak...dh cucunya sorg je, dulu pon mak jaga Zameer pon lama kan? mesti lah kasihnya masih tebal tuk seorg cucu...sayang kat cucu ni lain mcm syg kat anak, so kita kena paham la perasaan mak...bg la mak ruang tuk layan cucu dia sekejap, xlama pon...2 mggu je..."

Ok, sape xcair dpt suami pandai mujuk cmni kan? huhuu...so, klau rindu nk peluk Zameer, I peluk papa dia...klau rindu nk cium2 Zameer, papa jugak lah jadi mangsa...klau....aish, yg lain2 xperlu mention la kan cm mndi sama2 tu...malu jer! haha

Then last monday, I saja masuk ofis lwt skit since nk laungkan masa2 yg ada ngan Zameer sblm dibawa 'lari' oleh neneknya..hehe...so pagi tu, I siapkan Zameer, mndikan dia...baju2 nye? nenek dia dh siap2 pack awal2 pagi lagi...hehe...I plak bekalkan semua keperluan Zameer yg lain such as pampers, susu Frisolac 3 n extra 1 pack, separuh tin susu pediasure complete, nestum, botol2 susu, ubat demam, selsema,batuk n kahak (zameer senang kena demam, so kena prepare)...

Baru 2 ari Zameer kat kg, Ida (my sis) tag me at FB bgth Zameer nmpk ceria bila tunjuk gmbr mama n papa dia kat my FB acc...huhuu...tmbh2 la rindu...Ida update lagi, Zameer nangis dlm tido...cm ngigau gitu...ala, dh lama xberjauhan ngan mama kot Zameer jd begitu sensitif...

Then esoknya my mom update Zameer demam...ala...rs nk lari blk kg pg tu jugak...huhuu....but late evening hari tu, my mom update lagi Zameer dh ok, xdemam dh...hurm...mujur I teringat nk bekalkan ubat aritu...

Semalam call mak tanya pasal Zameer, mak cite Zameer sgt manja....pntang tggal skit or marah skit, mesti nangis esak2...then the best sentence from my mom, " hurm...anak sorg mmg gini la mnjanya...nk kena bg adik la tu baru xmnja sgt..." hah..hah....ramai betul doakan lately...InsyaAllah by next year akan diusahakan...hahaha....

"Mama rindu kamu, sayang! "
Hurm...a good news to be share is...I got an offer for a job vacancy, Alhamdulillah...at last, after waiting n waiting, n keep waiting again till I felt like I'm dishonored anymore...huhuu...the best thing is the distance from my home is only about 10KM with no toll at all...Thanks to ALLAH...

P/S : Doaku moga2 rezeki di tempat baru lbh menjamin dan yg terbaik utk ku....amin....

2 comments:

  1. Tahniah Na..
    Hope zameer dapat adik cepat. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hak2...amin....Thanks Zatun...

      Ko ada gud news x nk share ngan ak?

      Delete

Any Comment??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...