Sunday, 17 June 2012

Pesanan Papa...

Salam semua...

Arini papa kuar umah awal pagi lagi, dlm 6.30 camtu sbb nk kena sampai ofis paling lewat kul 7.30...Papa outstation to USM, Penang for 4 days...means at home will only Zameer and Mama...doa2 moga perjalanan Papa, Mama n Zameer di rumah dalam lindungan Allah hendaknya...

Macam2 Papa pesan td kat Mama sebelum kuar...time tu mama still mamai2 lg (actually xbgn dr tido pon lagi...huhuu)...Papa dtg kat tepi katil, pesan kat Mama....

"Sayang, saya pegi dulu tau...awak jaga diri n jaga Zameer baik2...byk sy nk pesan ni...(time ni dr berdiri trs duduk tepi katil smbil usap2 dahi Mama...terharu! actually Papa mmg cmni, even depan our family pon)...

1 - awak klau duk umah, jgn sekali2 buka tgkp kat tgkat atas tau spjg sy xde ni (sebabnya kitorg mmg xduk sgt pon kat tgkat atas, juz buka tgkp nk bg udara luar masuk je, segar skit bilik kan? tp Papa mmg xsetuju sgt hal ni...huhuu)

2 - pintu dapur tu jgn lupa tutup klau awk xde kat dapur...(pastu Papa smbg skit nasihat tu dgn bebelan...hehe) mcm semalam, time sy blk (dari demo dpn lecturer UKM) tu awk tido kat dlm, tp pintu blkg xtutup pon...

3 - kalau awk kuar ngan Zameer, ingt, tiap kali nk masuk kete kunci selalu ada kat tgn...masuk dr pintu driver, trs kunci pintu...then baru lah awk ltk Zameer kat baby seat n hidupkan enjin...klau kat area umah Cik D xpe klau awk nk ltk Zameer dulu dr pintu sebelah driver pon...

4 - Nak tido jgn lupa baca doa dulu, plg skit pon baca ayat kursi (sbb biasanya Papa tlg bacakan, Mama aminkan dgn mata tertutup...hehe), nk drive pon baca doa dulu...wat pape baca Bismillah dulu....

5 - ada pape inform sy yer sayang...sy akan usaha blk cepat nnt yer..."

erm...even byk pesanan n nasihat, tp yg bestnya tuk setiap pesanan tu diiringi ngan 1 ciuman...hehe....

Papa n Zameer @ IKEA last saturday

lagak kan budak kecik ni, nk tolak troli sendiri


Ni muka protes bila org tlg pegangkan troli tu...huhu
Perubahan Zameer plak setelah 2 minggu kat kampung, lebih independent...such as this morning, biasanya akan rengek ngada2 klau Mama dh nk kuar dr bilik baby kat taska tu...tp pagi tp blh rileks bye2 Mama...actionnye dia, siap mata dah xtengok Mama dah pon, mulut je kata "Bye2!" huhuu...ok, gud boy!

P/S : To Papa, Miss U already, dear!

No comments:

Post a Comment

Any Comment??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...