Wednesday, 4 April 2012

Yeay, Zameer dh selera mkn!!

Salam semua...

Lamanye rasa x update kan? ntah kenapa xde mood lately...mood nk menulis xde, mood blogwalking selalu je ada...hehe...

My last entry pasal Zameer yg xde selera makan; now update pas try bagi Pediasure Complete. Isnin pas ambik Zameer kat taska, mama ngan papa ke Giant Sek 13 tuk beli brg dapur...dh kebetulan kat luar, mmg xmasak la for dinner..Mama ajak papa ke Chicken Rice Shop...

Teringat dulu time bulan pose thn 2010, time ni pregnantkan Zameer..setiap mggu mesti ke Chicken Rice Shop, ada la 2 ke 3 kali semggu...hehe...


sambung balik...hehe...sbb dh magrib, so kena gilir la p solat ngan papa...giliran papa ke surau dulu, mama lak stay kat Chicken Rice Shop ngan Zameer...order dh smpai,mama suapkan Zameer skit nasi + ayam roasted...mula2 ingat dia akan luahkan cam selalu, tp x! siap mintak nk lagi dan lagi...huhu...then set kitorg ambik tu ada sup with fish balls, suapkan dia skit2...wah, dekat separuh gak dia mkn! hehe...

Bila tgk Zameer selera camtu, mlm semalam mama cuba buatkan mee sup letak fish balls for Zameer...
nampak best x? hehe...
Sebab Zameer ni lagak dia cm org besar skit, so mama x hidang dlm baby bowl tp dlm mangkuk kaca...sambil2 nk suap dia tu,kita pon kena mkn sama la, klau x dia tau tu mknn baby...bijak kan budak skrg! huhuu...xnak bg pale sgt rs sup tu, mama letak skit sos tiram & sedikit garam, udang sekor potong kecik2, sawi skit...

ni reaksi my little hero makan...
Mama, tgk...sy bersungguh mkn mama masak! huhu

sampai comot2 makan...

gmbr sgt dekat sbb dia sibuk nk rebut kamera...haha

dh puas mkn, ni la dia...

xlarat mama nk kejar tiap kali nk suap mkn...huhuu
Cik D (BS Zameer) pon ada bgth, Zameer dh nmpk ada selera mkn semula mggu ni...mgkin effect ambik Pediasure tu...pdhal blm pon smggu dia minum, sekali sehari je pon (150ml)...But, Alhamdulillah klau usaha mama nk kembalikan selera mkn Zameer berjaya dgn Pediasure ni...hehe...

4 comments:

  1. wahhh sedapnyeeee.. simple tapi kenyang.. mia baru 10 bulan. asik bagi bubur nasi je. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bubur dh x jalan tuk Zameer ni...maunya dia jelir lidah je time nk suap dia..hehe...

      Delete
  2. best plak tgk mee sup zameer. hihii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala Kin, mee sup tu sgt lah simple...klau utk kita2 mkn, KLong akan tumis bawang ape serba dulu...ni utk zameer, xnk minyak2 ni...so, rebus air, ketuk bawang putih skit,letk udang, fish balls, sos tiram n garam skit...last, letak mee n sawi....dh pon :)

      Delete

Any Comment??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...