Monday, 15 April 2013

Review 'Mom, Baby & Kids Expo'

Salam semua...

Wah...xpernah2 wat entry review pasal Expo Baby ni, arini tetiba ada entry ni kan? huhuu...bukan pe, expo baby lain jarang sangat I terjah sbb jauh n malas nk bersesak ngan org ramai...tapi dh kali ni eventnya kat Stadium Melawati je kan, n got things to share tu yg buat jugak entry ni...

Sebelum ke sana, Mama ni dh buat survey byk kat online shopping n harga2 yg ditawarkan kat mudah.my tuk certain2 item...untung jugak sebenarnya survey awal2 sebelum buat ape2 pembelian, lebih2 lagi tuk brgn yg nilainya ratusan RM...

Sabtu lps Mama & Papa keje halfday, so sbb nk pegi jugak terjah expo tu memandangkan brg tuk our incoming baby xde satu pon dh beli, pakat ngan Papa jumpa kat area stadium je pas keje...Alhamdulillah, rezeki org pregnant kot pegi mana2 je senang je dpt parking...Mama dpt parking btl2 dpn pintu nk masuk stadium tu, so xpyh nk menapak jauh2...huhuuu

1st thing dalam kepala antara brg yg plg nk cari kat expo is Breast Pump (BP), Starter Set of Avent Natural Newborn and teats of Avents for Abg Zameer...semua barangan tu dalam kepala dah ada brp harga maximum yg Mama leh accept tuk trs beli...so masuk2 je trs nmpk booth yg jual begitu byk brg Avent...wah,  excited btl! Lagi2 bila harga tuk teats Avent Zameer juz only RM 23.10 per pack (contains 2 teats)...biasa plg murah pernah jumpa pon RM 27.90 per pack...trs grab 2 pack! huhuu

BP plak mmg dh target tuk beli brand Rumble Tuff, biarlah brand xberapa nk glamour pon cam Medela or Spectra, since dh blogwalking rata2 bg positif review, berbaloi ngan harga...so kena ukur baju kat badan sendiri...huhuu...Survey kat online, plg murah harga kat Fabulous Mom ikut harga pakej dia...

Cari2 kat expo jumpa la 1 booth yg jual brand ni double pump, but without package: RM 359.00...klau congak2 cam dh murah, tp ingat2 balik klau kat fabulous mom, RM 459.00 (differ by 100.00) I got a lots more...lgpon pakej BP tu consist a gorgeous BP bag n cooler bag...if I decide to buy loose, kat expo tu pon xde BP bag n cooler bag yg comey2 tp hrga tuk BP bag (RM70.00) and cooler bag (RM39.00) dh mahal...


ni dkt expo..

ni dkt online Fabulous mom
So, xjadi beli BP tu...seterusnya misi mencari Starter Set Avent Natural plak...dah survey kat mudah.my harga plg murah blh dapat RM 150.00 : Refer here! tapi rata2 kat sana tuk set Natural Avent bottle ni mmg jauh lbh tggi dr beli online...tuk Natural Starter set ni plg murah kat Expo RM 168.00...so, itu pon xjadi beli jugak...


Hasil grab kat Expo...Abg Zameer jadi model jap..huhuu
Even byk yg target xdpt beli lagi, tapi total hangus kat sana RM 230+ +  gak...huhuu...Nursing Pillow tu plg berbaloi sbb dpt hrga RM 55 je, plg murah kat luar RM 80-90...Bottle Rack (RM 20.00), Infrared Stokin (RM 37.00), Tungku Herba Baby (RM 15.00), Bengkung tebal panjang (RM 63.00 - akan dipos kemudian sbb dh hbs stok), Teats Avents (RM 23.10 x 2)...

Ok, thats all for now...story jalan2 ke Sabah belum sempat nk karang lagi...InsyaAllah berkelapangan nnt akan di draft kan...daa..

P/s : moral of the story, sblm beli brg2 yg tggi nilainya better survey sehabis tmpt dulu...even expo sekalipon hrga xsemestinya jatuh merudum...huhuu...

2 comments:

  1. bnyknya shopping... ihhiih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru nk stat shopping Leen...baby dh 6 bln dlm perut, Mama dia baru nk stat cari brg...huhuu...beli sekali byk mmg nmpk byk...

      Delete

Any Comment??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...